wtorek, 12 listopada 2013
fotoNEWS
Gazeta Wyborcza 8.11.2013
Swoje umiejętności podczas Krakowskiego Biegu Kelnerów postanowiły sprawdzić 23 osoby, reprezentujące restauracje z Krakowa i południa Polski. Rywalizację rozpoczęła konkurencja nakrywania stołu, w której oceniano nie tylko znajomość etykiety kelnerskiej, ale także grację zawodników oraz wrażenia artystyczne. - Liczyła się przede wszystkim harmonia, precyzja nakrycia. Dodatkowe punkty można było zdobyć za pomysł na menu - tłumaczy Kurleto. Stół miał być przygotowany do lunchu z zupą, drugim daniem oraz białym winem. Oglądając nakryte już stoły, można się było przekonać, że zadanie to do najbardziej oczywistych nie należy. Niemal każdy wyglądał inaczej.
Najbardziej spektakularne były konkurencje, w których uczestnicy musieli jak najszybciej pokonać dystans z jajkiem na łyżce, a także bicie rekordu w liczbie trzymanych w jednej ręce kieliszków. W tej konkurencji najlepszy okazał się Maciej Szczygieł z Zamku Dubiecko, któremu udało się utrzymać aż 27 kieliszków w jednej dłoni. Było efektownie, rekordu pobić się jednak nie udało (światowy to 51 kieliszków, Polski - 45).
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz